Welkom bij Happy Haakwerk

Bedankt voor het bezoeken van mijn blog! Ik ben niet erg handig, maar ik hoop dit wel te gaan worden, zodat ik mijn happy haakwerk met u kan delen.
Ik probeer met regelmaat wat patronen te publiceren, zodat u thuis zelf aan de slag kunt gaan.
Veel plezier op mijn blog en laat gerust een bericht achter!

zaterdag 28 juli 2012

granny square driehoek haken

3e toer

4e toer

5e toer

2 granny driehoeken afgewerkt

granny driehoek haken patroon

De granny driehoek haken:

Begin met 8 lossen en sluit dit met een hv tot een ring.
1: 3 lossen (=1e stokje), 2 stokjes. *2 lossen, 3 stokjes* herhaal dit totdat je dus 3 stokjesclusters hebt.
2: neem een nieuwe kleur en hecht aan in de 2 lossen gat. 3 lossen (=1e stokje), 2 stokjes, 1 losse, 3 stokjes 2 lossen. *3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes, 2 lossen* herhaal totdat je in totaal 6 clusters hebt.
3: neem een nieuwe kleur en hecht aan in de 1 losse gat (= de hoek). Haak 3 lossen, 2 stokjes, 1 losse, 3 stokjes, 2 lossen. In het grote gat ga je nu 3 stokjes haken en dan weer 2 lossen. In de hoeken: *3 stokjes, 1 losse, 3, stokjes*
4: neem een nieuwe kleur en hecht in een hoek aan. Het patroon herhaalt zich: 3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes, 2 lossen. Herhaal totdat je weer bij het beginpunt bent, en elke toer sluit je met een hv.
Je kunt het driehoekje zo groot maken als je zelf wenst. Ik heb bij de laatste toer het driehoekje afgewerkt met een toer vasten.

Uiteraard kun je van alles doen met een driehoekje, maar vaak wordt het gebruikt voor een slinger te maken.

woensdag 18 juli 2012

Patroon bloemenkussen

Het patroon voor een bloemenkussen.


Het is een heel verhaal, maar als je begint, kun je er wel aan uitkomen. Het patroon herhaalt zich. Waar je wel op moet letten is of je in de voorste lus of de achterste lus gaat werken in een toer.

begin met 6 lossen en maak er een cirkel van door te sluiten met een hv.
1: 1 lossen, 15 stokjes in de ring en sluit met een halve vaste (15)
2: 3 lossen (=1 stokje), en dan nog een stokje in dezelfde steek. 2 stokjes in elk van de volgende steken. Je hebt dan 30 steken. Sluit weer met een hv in de 3e lus van het eerste stokje. Hecht af en neem een nieuwe kleur.
3: LET OP! Je werkt in de voorste lus van de steek. Steek de haaknaald met een nieuwe kleur in de voorste lus van de steek. 1 losse en 1 vaste in de voorste lus.
Dan: 1 half stokje in de volgende steek, 5 stokjes in de volgende steek. Je blijft in de voorste lus werken deze toer. 1 half stokje in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek.
Herhaal: 1 vaste, 1 half stokje, 5 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste.
Aan het einde van de toer heb je 6 bloemblaadjes. Hecht de draad af en pak een nieuwe kleur.
4: Deze hele toer werk je in de achterste lus van de steken en je gaat steken meerderen. Dit gaat als volgt:
3 lossen (telt als 1 stokje) en dan nog 1 stokje in dezelfde steek. 1 stokje in de volgende steek.
* 2 stokjes in een steek, 1 stokje in de volgende steek*
Sluit de toer met een hv. Je werkt verder met deze kleur in de volgende toer. (45)
5: Je gaat nu weer in de voorste lussen werken. Je begint met een hv in de volgende steek. Dan 1 losse en een vaste in dezelfde steek. Dan een half stokje in de volgende steek, 5 stokjes in de volgende steek, half stokje in de volgende steek, vaste in de volgende steek. Je gaat weer bloemblaadjes maken vanuit dit patroon:
1 vaste, 1 half stokje, 5 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste.
Na deze toer heb je 9 bloemblaadjes gemaakt. Je sluit met een hv in de 1e losse van het begin. Hecht af en pak een nieuwe kleur.
6: Je werkt nu weer in de achterste lus van de steek. In deze ronde ga je niet meerderen, je houdt de 45 steken aan. Je maakt in elke steek een stokje en sluit de toer met een hv.
7. Je gaat nu weer de bloemblaadjes maken met dezelfde kleur. Dit doe je nu weer in voorste lus van de steek. Je start met een hv in de eerste steek, 1 losse en een vaste in dezelfde steek. Dan: 1 half stokje in de volgende steek, 5 stokjes in de volgende steek. Je blijft in de voorste lus werken deze toer. 1 half stokje in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek.  Vervolgens:
 1 vaste, 1 half stokje, 5 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste.
Omdat er in de vorige toer niet is gemeerderd heb je hier ook weer 9 bloemblaadjes. Je sluit deze toer met een hv. Dan hecht je weer af en pak je een nieuwe kleur.
8: In deze toer werk je weer in de achterste lus van de steek. Deze toer wordt weer gemeerderd. Je maakt 3 lossen en nog een stokje in dezelfde steek. 1 stokje in de volgende 2 steken, *2 stokjes in dezelfde steek, 1 stokje in de volgende 2 steken* Sluit de toer met een hv (60 steken).
9: dezelfde kleur in de voorste lussen. Je gaat 12 bloemblaadjes maken.
10: nieuwe kleur in de achterste lussen. Je meerdert niet, dus stokjes in de 60 steken.
11: Je gaat bloemblaadjes maken in de voorste lussen. Je hebt 12 bloemblaadjes.
12: nieuwe kleur in de achterste lussen. Meerderen: 2 stokjes in de eerste steek, 1 stokje in de komende 3 steken, 2 stokjes in de volgende steek.
13: nieuwe kleur in de voorste lussen, 15 bloemblaadjes.
enz. enz.

Kortom:
Je maakt bloemblaadjes, de volgende toer blijven het aantal steken hetzelfde, dan weer bloemblaadjes, dan weer meerderen. Dit circuleert tot de desgewenste grote.

14: hetzelfde aantal steken, achterste lus, 1 stokje in alle stokjes (75)
15: patroon bloemblaadjes in voorste lus.
16: achterste lus, meerderen, 2 stokjes in eerste stokje, 1 stokje in de volgende 4 steken (90)
17: patroon bloemblaadjes in voorste lus.
18: achterste lus, 1 stokje in alle stokjes (90)
19: voorste lus, patroon bloemblaadjes.
20: achterste lus, meerderen, 2 stokjes in 1 steek, 1 stokje in de 5 steken (105)
21: voorste lus, patroon bloemblaadjes.
22: achterste lus, hetzelfde (105)
23: voorste lus, patroon bloemblaadjes.
24: achterste lus, meerderen (120), 2 stokjes in 1 steek, 1 stokje in de komende 6 steken
25: voorste lus, patroon bloemblaadjes.
26: achterste lus, hetzelfde (120)




zondag 15 juli 2012

Gehaakte bloemenpatroon voor kussen


De flits van mijn fototoestel maakt het patroon er niet echt mooi op, maar het is echt mooi aan het worden. Ik had dit patroon al langer op mijn verlanglijstje staan en hier gisteren mee begonnen. Ik had het patroon gevonden bij attic24 gevonden waar overigens veel moois te vinden is. Ik zal binnenkort waarschijnlijk het patroon in het nederlands helemaal uitwerken, want het is wel een flink getel.
Een fijne zondag allemaal!

bloemenkussen project 2 is ook af!


Het tweede kussen is ook klaar! De tweede kussen heb ik op een bestaande hoes bevestigd. De zijkanten zijn afgewerkt met een festonsteek en daar een schulpjes haakpatroon in verwerkt. Op naar het volgende project, daar zo meer over.

vrijdag 13 juli 2012

gehaakt hoesje voor Hemakruk

Alleen nog even afwerken en elastiek toevoegen zodat het hoesje blijft zitten. Ik word helemaal blij van deze kleurtjes, jij ook?

Grannysquares met bloem





de eerste oefen square

woensdag 11 juli 2012

Bloemen project nummero 2


Dit wordt nummero 2... maar dan ga ik het proberen vast te zetten op een bestaande kussenhoes.
Ik word helemaal vrolijk van de kleurtjes, al schijnt de zon niet buiten, ik haal de zomer binnen!

Bloemen project is afgerond, een granny square kussen



Mijn eerste bloemen square project is af. Het is een kussen geworden. Ik ben een stapje verder gegaan en heb geoefend met het maken van een kussenhoesje van fleece. Ik kan leuk haken, maar naaien is niets voor mij, dus dit project aangegaan met naald en draad. Het was goed te doen, al zeg ik het zelf. Ook geoefend met een festonsteek, zodat ik een leuke sierrand erbij kon maken. Nu op naar kussen nummero 2!

Bloemen granny squares project groeit en bloeit




Lazy chocolade zondag


Een heerlijke rustige zondag. Samen met mijn zoon minicupcakes gebakken. Verrukkelijk; chocolade met walnoot en een granaatappeltopping... dat was genieten!

zaterdag 7 juli 2012

gehaakte gymtas

Gehaakte tas bijna af




Onlangs via Bol.com een boek besteld: Granny squares haken. Een absolute aanrader voor haakliefhebbers, just a must a have. Natuurlijk direct opgewonden geraakt van alle  mooie haakprojecten die hier in weergegeven staan. Na wikken en wegen de gymtas gekozen. Mijn zoontje is pas 3, dus gymen zit er niet echt bij, maar ik dacht handig om alle duplo in te bewaren. Dus mijn wolemmers omgekeerd en gezocht naar (jongens)kleuren. En zie hierboven het resultaat. Ik ben al trots, maar ik ben er nog niet, ik moet nog een hengsel haken en bevestigen. Maar ik kon niet langer wachten om het te delen met mijn blogbezoekers.

donderdag 5 juli 2012

een zonnig dagje in de natuur

Wat een vredig plekje bij de waterval. Het lijkt me zalig om hier te werken aan mijn haakproject


Deze kleuren zou ik graag willen gebruiken in een volgend haakproject.